Kortex portál, a mindennapokról!

Nyugdíjbiztosítás - a legbiztonságosabb megoldás

A Magyar Nemzeti Bank közzétette a nyugdíjbiztosítás új szabályozásának részleteit. A változások főként olyan fogyasztóvédelmi intézkedéseket tartalmaznak, melyek elsőként a TKM felső határának megszabásáról és az életciklussal kapcsolatos szemléletváltozásról szólnak.

Minden bizonnyal egy jó nyugdíjbiztosítás a legbiztonságosabb megoldás a jövőre nézve, bár nem biztos, hogy azok is örülnek a TKM maximalizálásának, akiknek jelenleg nagyobb díjon kötött szerződésük van. A hosszabb tervek szerint persze a nyugdíjbiztosítás terén az év végére várható a piacon e szolgáltatás felfutása. Ennek magyarázata, hogy a NYESZ számlához kapcsolt egyszeri díjas biztosítás kimondottan év végi konstrukciónak tekinthető, így ennek felfutása darabszám szerint minden bizonnyal az év utolsó negyedévében várható. A rendszeres díjfizetéssel kötött módozatok egész éven át elérhetők, ezért ennek a terméknek a felfutása folyamatosa várható.

Vége lehet a kedvező gépjármű biztosítási díjaknak!


Úgy néz ki, hogy a gazdasági válság hatásai és a folyamatos árverseny most érte utol a biztosításokat és azon belül is a gépjármű biztosításokat. Szakemberek elemzései alapján vége lehet a kedvező gépjármű biztosítási díjak időszakának. A szakértők elemzése rámutat, hogy estek a biztosítók befektetési eredményei, és egyre rosszabb a társaságok részvényeinek a megítélése is. Ezek a tények pedig egyértelműen a biztosítási díjak emelésére ad eshetőséget.

Csökkenő gépjármű biztosítási díjak mellett szigorúbb kárrendezés


Az elmúlt években a gépjármű biztosítások díja erőteljes zuhanásnak indult. Éppen e miatt a biztosító társaságok nagy figyelmet fordítanak a balesetek kivizsgálására. A csökkenő gépjármű biztosítási díjak mellett szigorúbb kárrendezés várható, hiszen csak így szűrhetők ki a biztosítási visszaélések. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ közleményt adott ki, melyből kiszűrhető, hogy a vizsgálatok azokban az esetekben lesznek sokkal kiterjedtebbek és alaposabbak, amikor a baleset és annak bejelentése között feltűnően hosszú idő telik el, vagy ha egy baleset során a gépjármű sérülései nem tűnnek összekapcsolhatónak – nem egyértelmű, hogy az elemek egy ugyanazon baleset során sérülhettek.