Kortex portál, a mindennapokról!

Eddig 2300 cég kapott Matolcsy hiteléből


Körülbelül 2300 cég kapott a növekedési hitelből, ráadásul a második részéből. 85 milliárdot kaptak a cégek, fejenként ez átlagosan 31 milliót jelent. Tehát 85 milliárd hitelhez jutottak összértékben a vállalkozások, azaz átlagosan mindegyik 31 milliónyi támogatást kapott. Ez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelének a második szakasza.

A hitel kihelyezések 90%-ának új hitelnek kell lennie ami azt jelenti, hogy hitelkiváltás körülbelül úgy 10%-lehet. Ez annyit tesz,  hogy az eddigi hitelek 98%-a új hitel és az átlagos hitelméret 31 millió forint. A 2014 decemberéig tartó határidőhöz közeledve fognak nagyon aktívvá válni a társaságok, hogy ezt a lehetőséget kiaknázzák.

Tehát ennyien kaptak hitelt az új növekedési alapból, ami szerint látható, hogy sokan igényt tartottak rá. Persze lehet, hogy még többen fognak kapni belőle, ez mind a jövő zenéje, nem lehet előre tudni. Viszont az biztos, hogy a kormánynak bejött ez a szabály, illetve rendelet és számíthatnak még hitelfelvevőkre, mert várhatóan a cégek is mozgolódni fognak még, akik fel akarják venni ezt a pénzösszeget, élni szeretnének a lehetőséggel.

A jövőben még jöhetnek majd ezzel kapcsolatos hírek, amik érdekesek lehetnek ezért nem árt majd figyelni az oldalt és készen állni a friss és zamatos hírekre, hogy ha érdeklődünk a téma iránt vagy esetleg céggel rendelkezünk és fontolgatjuk ezt a fajta hitelt.