Kortex portál, a mindennapokról!

Új jegyrendszer kerül bevezetésre a BKV-nál


Tavaszig több ütemben tartó bevezetéssel elkészül a budapesti elektronikus jegyrendszer részletes tervezése, amelyet elsőként a BKV dolgozók tesztelhetnek le, majd a nyugdíjasok. A tesztidőszakban a dolgozói szabadjegyeket cserélik le, majd 2015 végén kezdődhet meg a díjmentesen utazók (például a 65 éven felüliek) részére az új utazási kártyák kibocsátása.

Ki akarja vezetni a kormány a devizahiteleket az országból


Az a hír járja, hogy ha a Fidesz fog kormányon maradni, akkor a jelzálog alapú devizahiteleket ki fogják vezetni a hitelpiacról teljesen. A részletekről egy frakció helyettes beszélt. Már ebben a kampány ciklusban is tettek lépéseket, ilyen például az árfolyam gát vagy a végtörlesztés. A következő ciklusban azt vennék célba, hogy a megmaradt adósokon is segítenének, körülbelül 4-500 ezer emberről van szó. A megoldás a devizahitelek forintosítása lehet. A Fidesznek érdeke, hogy a bankrendszer stabilizálódjon. A lényeg az, hogy olyan megoldást keresnének, hogy se a bankok se az ügyfelek ne járjanak rosszul.

Eddig 2300 cég kapott Matolcsy hiteléből


Körülbelül 2300 cég kapott a növekedési hitelből, ráadásul a második részéből. 85 milliárdot kaptak a cégek, fejenként ez átlagosan 31 milliót jelent. Tehát 85 milliárd hitelhez jutottak összértékben a vállalkozások, azaz átlagosan mindegyik 31 milliónyi támogatást kapott. Ez a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelének a második szakasza.

Új lehetőségek a munkaerőpiacon

Ha már megtapasztalta annak kellemetlenségét, amikor új munkahely után kénytelen nézni, akkor minden bizonnyal tisztában van vele, hogy ilyenkor gyors megoldásra van szükség. Sajnos napjainkban egyáltalán nem könnyű olyan munkahelyet találni, mely mind az anyagiak szempontjából megfelelő, mind olyan munkakört is takar, mely a végzettség nyújtotta lehetőségeknek is eleget tesz. Biztos anyagi háttér hiányában sokan döntenek olyan állás mellett, mely kapcsán kompromisszumok megkötésére van szükség.